Magyar  Angol  Német

Faredőny és biztonsági faredőny

Faredőny és biztonsági faredőny

 

Kívánságára régi lazulós  kapcsos  faredőnyét,ha mi gyártottuk  szakszerűen letakarítjuk, felületét ,speciális szerrel átkenjük, így ennek következtében az élettartama megnövekszik.

Kisebb javításokat átalakításokat elvégzünk.

Szükség esetén motorizáljuk .

Sajnos a több tíz éves festett  faredőnyfelületével, amelyen több rétegben van már a festék , ami kiszáradt, pereg festek stb., nem tudunk mit kezdeni, a régi faredőny léc már nem viseli el a redőny szétszedését, csiszolását.  Ha probléma van a régi faredőnnyel azt megjavítjuk, ha javítható.

Ne higgye el, hogy nincs új faredőny, ne cserélje le értékes farerdőnyét, műanyagredőnyre, alumínium redőnyre, hívjon bizalommal cégünk 90 éves szakmai tapasztalattal áll az Ön szolgálatában

Miért jó a faredőny?

Mert szép: Az 1800-as évek utolsó harmadától jelentős épületeket redőnyök nélkül már nem kiviteleztek. Elődeink jó meglátással és kiváló műszaki érzékkel használták a redőnyöket. Az esetenként műalkotás szépségű szerkezetek rövid időn belül az épületek külső - elengedhetetlen eszközévé, belső díszeivé váltak.
Mert jó: Esztétikai értékükön túl hasznosságuk már azokban a kevésbé energiatakarékos időkben is jelentős volt. Télen és nyáron a hőmérséklet és a fény szabályozásában.Napjainkban tudományosan, mért adatokkal bizonyított, hogy jelentős mennyiség takarítható meg a környezetet károsító és pénzfaló fűtési energiából.

De bizonyított az a tény is, hogy a faredőny egyedülálló 25-75%-os rés-léc aránynak köszönhető hangulatos, szellősen árnyékoló hatása következtében, a klímák által felhasznált elektromos energiából is jelentős mennyiség takarítható meg.
Volt olyan időszak, amikor az épületek külső megjelenése elhanyagolható szempontnak számított, abban az időben csúfították el számtalan műemlék és műemlék jellegű épület köztük olyan jelentős épületek, mint a Belügyminisztérium vagy a Nemzeti Bank, Gellért Szálló , Kúria épülete a teljesség igénye nélkül , homlokzatát műanyag redőnyökkel. De ezen épületek felújítás után már ismét hajdani szépségükben láthatók, és minket öröm és büszkeség tölt el, hogy ehhez az általunk készített faredőnyök is hozzátartoznak.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a műemlékvédelem szakemberei már nem csak Prágában nem engedik felszerelni a védett épületekre az oda nem illő műanyag és alumínium redőnyöket, hanem a Magyar városok lelkes városvédői és műemlékvédelmi szakemberei sem.
A fa, mint természetes nyersanyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ezek közül az egyik legértékesebb a kiváló hőszigetelési képesség, e tulajdonsága minden építőanyagénál jobb, csak a kifejezetten hőszigetelő anyagok előzik meg a sorban. Több fajtát alkalmazunk, többek között luc-, vörös-, borovi fenyőt, illetve gyártunk tölgyfából és trópusi egzóta alapanyagokból is.

Nincs csavarozás, nincsenek rozsdásodó lamellák

Szükségesnek tartottuk, hogy a faredőnyökkel és a fa nyílászárókkal külső kialakításban harmonizáló, és a faredőnyökhöz működés szempontjából mindenben megfelelő redőnytok rendszert alakítsunk ki. Ezért, a régi "huzatos" redőnytokot is át kellett alakítani és valódi hőhídmentes redőnyszekrényt kellett megtervezni. olyat mely bármely típusú nyílászáróra felszerelhető és bármilyen fajta redőny befogadására alkalmas. A nyílászárók anyagával megegyező anyagból készítve, modul rendszerű kialakítás révén méretben és kivitelben minden műszaki és esztétikai igényt kielégít.
Redőnyszekrényeink külső és felső oldali víztaszító és vízálló OSB lapból készülnek, az alsó és belső lapokat a kívánalmaknak megfelelően a nyílászárók anyagaival megegyező anyagokból és azokkal azonos felületi kikészítéssel készül.

A fa felületkezelésére a modern vegyipar adta meg a megoldást. A korábbi években használt alapozók és festékek gyenge minősége miatt pár évenként folyamatos karbantartásra volt szükség. A mai modern alapozók, pácok, nagy UV állóságú lakkok és festékek tíz - tizenöt évig nem igényelnek semmiféle karbantartást.
A redőnyszekrények kialakítása lehetővé teszi, hogy az íves kialakítású tokba szerelt mobil szúnyoghálót külön egységként kívülről láthatatlanul beépítsük.
Az általunk készített redőnyöknél a kapcsok számára készített furatok tizedrész keresztmetszet csökkenést okoznak a lécekben, mint az "ESSLINGENI" rendszereknél a lamellák részére kialakítandó helyek. Ezért a mechanikai hatásokkal szemben jóval ellenállóbb. Úgy gondoltuk, kiegészítjük egy SOMFY cég által forgalmazott motorral és feltolásgátlóval. Az így szerelt változattal, vállaltuk a fokozott biztonsági követelmények szerinti megmérettetést. Ez elsőre sikerült.

A Horváth faredőny az általunk készített redőnytokkal beépítve MABISZ minősítést kapott.

A redőnyök működtetése lehet kézi hevederes, kézi hajtóműves, és elektromos motoros. A golyóscsapágyazott horganyzott felületű acél hengerek könnyebbé tették a kézi működtetést, de modern elektronika a kényelmesebb motoros megoldást számtalan hasznos lehetőséggel egészítette ki, ilyenek a távirányítás a programozhatóság, szél, fény, hőmérséklet automatika, valamint a riasztó rendszerekhez való csatlakoztatás lehetősége.

Itt meg kell említeni a faredőny 25-75%-os rés-léc arányának köszönhető egyedülálló fényszabályozó és szellőztető képességét, szemben az alumíniumból gyártott biztonsági redőnyökkel, melyeken még a minimális fénysugarat nyújtó perforáció sincs.

A Horváth faredőny biztonsági kivitelben egy egyedülálló termék!

Fa biztonsági redőny Magyarországon eddig nem volt, és szakmai ismereteink szerint az európai piacon sincs.

Garancia: A Horváth Redőny Kft. által gyártott és szakszerűen beépített faredőnyökre 5 év teljes körű garanciát vállalunk.
Karbantartás: Garancia időn túl megbízásra vállaljuk a redőnyök időszakos felülvizsgálatát.

Szervizelés: Hibabejelentést követően igyekezünk , hogy 72 órán belüli orvosolni tudjuk az általunk beépített redőnynél a hibát.

A faredőny műszaki adatai: (BOROVI fenyőből)
A redőnylécek keresztmetszete: 41 x 15 mm
Maximális léc szélesség: 2,8 m
A készíthető max. felület: 8,- m2
Redőnyök súlya: 9 -10 kg / m2

Minden Jog fenntartva az oldal üzemeltetőjének: Horváth Redőny Kft © Webfejlesztő: www.simisoma.hu